Gerrit-Jan van Rijswijk

Basisschool en B.S.O., Utrecht

De nieuwe basisschool aan de Jazzsingel in de Utrechtse wijk Terwijde is in augustus 2014 in gebruik genomen. Het gebouw is in opdracht van de Katholieke Scholenstichting Utrecht ontworpen en ligt centraal in een park, midden in de nieuwe woonwijk. De lokalen zijn georganiseerd rondom een ellipsvormig, centraal gelegen speellokaal; de ruimte voor beweging, muziek en dans. Door de verspringingen in de zijgevel heeft elk lokaal zicht op het park. Het gebouw heeft een stedelijk karakter richting de singel, maar is transparant en toegankelijk richting het park. Op het ovalen speelplein in het park kunnen de kinderen spelen.

 
Status gerealiseerd 2013
Architecten Gerrit-Jan van Rijswijk
Medewerkers Mark Verdoold, Thomas Gillet
Opdrachtgever(s) Katholieke Scholen Stichting, Utrecht